Ripsienpidennykset

Kesto 1.5h Hinta 105 eur

Mitä on ripsienpidennys?

Ripsienpidennys perustuu siihen, että omien luonnollisten ripsien juuriin kiinnitetään yksitellen hieman eri pituisia synteettisiä ripsikuituja siihen tarkoitetulla erikoisliimalla. Ripsikuidut kiinnitetään niin, että niistä muodostuu mahdollisimman tasaisen kaareva ripsilinja, jossa ripset ovat hieman pidemmät ulkolaidalla ja lyhenevät kauniisti sisänurkkaa kohti.

Ripsienpidennyksistä käytetään myös nimeä ripsien tuuhennus. Ripsienpidennykset näyttävät samalta kuin omat ripsesi, mutta ne ovat huomattavasti pidemmät ja tuuheammat. Synteettiset ripset ovat hyvin kevyet. Niitä ei oikein ja huolellisesti laitettuina erota luonnollisista ripsistä, eivätkä ne käytännössä tunnu miltään. Ripsienpidennyksissä käytetään synteettistä materiaalia, koska se säilyttää paremmin muotonsa kuin luonnon materiaalit eikä se myöskään allergisoi yhtä helposti.

Kauanko ripsienpidennysten laittaminen kestää ja kauanko ne pysyvät?

Ripsienpidennyksen laittamiseen menee aikaa noin 1.5 tuntia, ja kiinnitetyt ripset kestävät paikoillaan noin 2-5 viikkoa riippuen ripsen luonnollisen kasvusyklin vaiheesta. Ripsien kasvuaika on keskimäärin 60-90 päivää, jonka jälkeen ripset tippuvat pois ja uudet alkavat kasvaa tilalle. Ripsikuidut tippuvat siis pois yksittäin omien ripsien kasvukauden päättyessä. Silmässä on jatkuvasti eri kasvuvaiheessa olevia ripsiä, joten yleensä luonnollisten ripsien irtoamista ei juuri huomaa ripsirivistössä. Ripsienpidennykset laitetaan pääasiassa niihin ripsiin, joiden kasvukausi on keskivaiheessa, jotta ne pysyisivät mahdollisimman pitkään.

Muutamia ripsikuituja saattaa siis irrota ensimmäisen viikon aikana, mutta osa yleensä pysyy kuukauden. Ripsienpidennyksiä tulisi huoltaa ammattilaisella 2-4 viikon välein, jotta ripset pysyvät tuuheina ja hyväkuntoisina. Ripsien huoltoajat vaihtelevat 45:stä minuutista 1.5 tuntiin riippuen siitä, kuinka usein huolto tehdään ja kuinka hyvin ripset asiakkaalla pysyvät. Huolellinen kotihoito on tärkeää, jotta ripset pysyvät pidempään hyväkuntoisina, kauniina ja puhtaina.

Entä jos en pidäkään pidennyksistä?

Jos päätät luopua ripsienpidennyksistä, poisto on aina tehtävä ammattilaisella. Ripsiä ei missään tapauksessa saa nyppiä itse, koska se vahingoittaa omia ripsiäsi. Ripset poistetaan siihen tarkoitetulla erityisellä aineella, joka ei vahingoita luonnollisia ripsiäsi. Voit myös antaa ripsienpidennysten irrota ajan kanssa, mutta siihen voi mennä useampi kuukausi.